Zařizujete koupelnu? Nezapomeňte na funkční vybavení i doplňky

Lámete si hlavu nad podobou vaší nové koupelny? Vybrali jste obklady, ale s ostatním vybavením si nevíte rady? Sepsali jsme několik tipů, díky kterým koupelnu zařídíte prakticky i stylově.

Zařizujete koupelnu? Nezapomeňte na funkční vybavení i doplňky

Funkce na prvním místě

Vanu, nebo sprchový kout? Jedno, nebo dvě umyvadla? Tyto a jim podobné otázky byste si měli položit ještě předtím, než začnete nakupovat.

Rozhodujte se podle toho, kdo bude koupelnu využívat. Milujete dlouhé koupání s horou pěny? Zvolte vanu. Bude koupelna sloužit i prarodičům? Zamyslete se nad bezbariérovým sprchovým koutem.

V potaz vezměte také velikost koupelny. Sprchový kout v malé koupelně ušetří místo pro pračku nebo sušičku. Do prostorné koupelny si dovolte bidet, ale klidně i malou saunu.

Rozměr koupelny napoví také při výběru obkladů. Do malé koupelny volte světlejší odstíny – krémové, pastelové žluté, zelené, nebo klasické bílé. Poohlédněte se po velkoformátových obkladech. Dobře vypadají a místnost opticky rozšíří.

Zařizujete koupelnu? Nezapomeňte na funkční vybavení i doplňky

Nevynechejte designové doplňky

Důležitou roli hraje v koupelně osvětlení. U umyvadla pořiďte silné bodovky, na perfektní zastřižení vousů potřebujete vidět. K vaně nebo sprchovému koutu nainstalujte tlumenější světla, ideálně stmívatelné osvětlení – regulovat jej můžete podle toho, jak moc velká romantika nastane.

Koupelnu zútulníte i správnými doplňky. Skvěle fungují svíčky, lucerny a dřevěné nádobky a dávkovače na mýdlo. Když místnost doplníte o několik pokojovek, vytvoříte interiér hodný titulní strany časopisu o bydlení. Nezapomeňte, že každá živá květina potřebuje alespoň trošičku světla – pokud v koupelně nemáte okno, zvolte umělou variantu.

Zařizujete koupelnu? Nezapomeňte na funkční vybavení i doplňky

Koupelnové trendy hledejte v nových bytech

Na útulnou koupelnu nemusíte jít od jádra. Snové koupelny jsou standardem interiérů nových developerských projektů. Při výběru nového bytu si navíc vybavení vyberete z nabídky ověřených dodavatelů. Společnost Finep například ručí za značky Laufen nebo Hansgrohe.

Pokud vás na kreativu neužije a se zařizováním nové koupelny si lámete hlavu, svěřte tento úkol do rukou odborníků. Vedle nových bytů Finep nabízí službu interiérového poradce. Pomůže vám při návrhu, designu i samotné realizaci nejen vaší nové koupelny.

Autor článku: Veronika Jínová


23.7.2021 • Archiv článkůKomerční sdělení »