Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Jak zjistit chybné sezení dítěte? A jak je to vlastně správně?

Orientačně lze zjistit chybné sezení jednoduše. Zakulacená záda při sezení upozorňují na příliš nízký pracovní stůl. Naopak nepřirozený napřímený sed zpravidla znamená, že pracovní deska stolu je příliš vysoko. Zhroucený sed může být způsoben příliš hlubokou sedací plochou, kdy si dítě nemůže sednout dozadu a opřít si záda v bederní oblasti. Pokud dítěti visí nohy ve vzduchu, je židle pro něj vysoká. Je třeba ji snížit a upravit i výšku pracovní plochy nebo aspoň pořídit pro dítě oporu nohou. Velmi správné je, pokud má dítě při sezení chodidla pevně celou plochou na podlaze, úhel v kolenou cca 90 stupňů, stehna podepřena v délce 2/3 a výška pracovní plochy je cca 2 cm nad úrovní spuštěných loktů.

Proč je rostoucí stůl a židle nejlepším řešením?

Protože podle nejnovějších poznatků ergonomů je pro zdravé sezení nutné, aby dítě sedělo ve správné výšce, židle měla správnou hloubku sezení a k tomu byla přizpůsobená i odpovídající výška stolové desky. Pokud tedy roste dítě, musí růst i tento nábytek. Díky tomu zajistíme dítěti zdravé sezení od útlého věku až do dospělosti.

Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Rostoucí stůl Profi3 32P3 s barevnými bočními deskami ve 4 odstínech (růžová, zelená, modrá nebo červená), s možností náklonu pracovní plochy a různého příslušenství. Nebojte se dětských barev, patří k tomuto věku.

Nové atraktivní čalounění 2018, odolné proti znečištěni

Hodnota židle spočívá nejen v kvalitní kostře, ale také v čalounění. Výrobce MAYER CZ nabízí velmi kvalitní materiál AQUA CLEAN. Právě tento potah je odolný proti takovým znečištěním, která jsou u dětí běžná -skvrny od propisky, čaje, džusu, čokolády…. Tyto skvrny se dají z AQUA CLEANU vyčistit jen vlhkým hadříkem. Je to díky speciální úpravě proti znečištění, a to každého vlákna samostatně - ochrana je až do hloubky potahu. Židle s takovým čalouněním vypadají dlouhodobě čistě a pěkně. Uvažovat o sundávání a praní není potřeba.

Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Rostoucí židle FREAKY SPORT pro děti i dospělé

Kdo má na židli velké požadavky, zvolí osvědčenou židli Freaky Sport 2430. Je určena nejen pro děti od 4 let (výšky postavy 110 cm), ale také pro dospělé (až do výšky postavy 180 cm), např. při občasné práci u počítače. Nastavení podle postavy je rychlé a snadné. Nosnost židle je 110 kg.

Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Jaké židle jsou vhodné k vysokým stolům, které nelze snížit?

Jak vyřešit situaci, když už stůl v pokojíku máte, ale dítě u něj sedí příliš nízko, takže nedosáhne správně na pracovní plochu, nebo naopak sedí vysoko a nohy mu visí ve vzduchu? Pro tyto případy tu jsou níže zobrazené 4 židle vhodné pro výšku pracovní plochy cca 72 - 75 cm. Kruhové opory nohou jsou výškově stavitelné (nezávisle na výšce sedáku) a poskytují dítěti potřebnou oporu. Až dítě vyroste, lze kruhovou podnož odstranit. Přesné rozměry najdete na stránkách www.mayer.cz/kids.

Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Líbivý vzhled i spousta praktických funkcí

Možná vás zajímá, v čem jsou výrobky značky MAYER CZ tak zajímavé. Jejich přednost se skrývá nejen v pečlivě promyšleném designu, který dokáže okamžitě nadchnout jak malé, tak i velké, ale i ve spoustě praktických funkcí, které z nich tvoří dokonalé společníky nejen pro učení.

Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Rostoucí stoly Profi3 disponují na přání poličkami, které jsou uchycené přímo na nesklopných deskách stolů, a to vždy s tzv. čtecím nástavcem, který je nastavitelný, zasouvací a velmi praktický. Nechybí ani velká zásuvka s řadou přihrádek, háčky pro školní brašnu na obou stranách stolu, či grafická stupnice pro snadné nastavení správné výšky stolu. Vhodný je i pojízdný kontejner pro uložení školních potřeb, který lze využít i pro krátkodobá přisednutí rodičů a jeho čalounění lze sladit s čalouněním židle.

Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Stůl do malých dětských pokojů

Pokud chcete pořídit plně funkční psací stůl do menších prostor nebo dva stoly pro 2 děti, bude nutno zakoupit stůl menších rozměrů. Při výběru takového stolu je třeba rovněž neopomenout splnění základních technických požadavků, a to je možnost nastavování výšky a sklonu pracovní plochy.

Sedí Vaše dítě při učení zdravě? Jak to zjistíte?

Rostoucí stůl JUNIOR 32W1 s deskou bílou nebo 32P1 s deskou vzhled javor, ve 4 barevných odstínech plastových doplňků (bílá, růžová, zelená nebo modrá) a s možností dokoupení velké zásuvky. Šířka stolu 90 cm.

Bezpečí dětí je samozřejmostí

Rostoucí židle a stoly myslí i na bezpečnost vašich dětí. Díky speciálním ochranným dílům nehrozí, že by si dítko při naklápění desky stolu skříplo prstíky. Zaoblené hrany předchází dalším bolestivým úrazům a bát se nemusíte ani mezer, které jsou podle norem.

Získejte reference nebo navštivte autorizovanou kamennou prodejnu

Nabídky internetových prodejců jsou velmi široké. Nicméně se vždy vyplatí předem získat buď reference od důvěryhodných zdrojů nebo raději osobně navštívit autorizovanou prodejnu. Značkový nábytek se běžně nakupuje tímto způsobem, až 80 % zákazníků si nábytek fyzicky předem prohlédne nebo získá referenci od známých či na internetu. Výrobce MAYER disponuje síti téměř 40 prodejen svých prodejců se zaškoleným odborníky, kteří Vám určitě poradí.

Zboží je zpravidla skladem a určeno k dodání následující pracovní den po obdržení objednávky kamkoliv v ČR i SR.

Mayer CZ

Ing. Robert Matuschka, člen České ergonomické společnosti Praha


31.7.2018 • Archiv článkůKomerční sdělení »