Postele do malého bytu

Postele do malého bytu Postele do malého bytu Postele do malého bytu Postele do malého bytu Postele do malého bytu

Máte-li malý byt, jistě často řešíte věčný problém s nedostatkem místa. Ať už jste obyvateli garsonek či vlastníte dětský pokoj, který vašim ratolestem neposkytuje dostatečný prostor, nabízí se právě pro vás několik alternativních řešení.

Pódium s vysouvací postelí

Velice zajímav á možnost především z estetického hlediska je přes část místnosti vybudované pódium, pod kterým se nachází úložné prostory a vysouvací lůžka. Pódium nabízí možnost využití celého prostoru místnosti, jako nejoptimálnější řešení je zde možné vytvořit střízlivou variantu obývacího pokoje. Pracovní či jídelní kouty se budou hodit více do nezvýšené části, ale fantaziím se meze nekladou, experimenty jsou vítány!

Skládací postele

Podobně jako pódia i skládací postele naleznou své využití především tam, kde je nedostatek místa, nebo kde používáme postel jenom občas - např. pro návštěvy. Zpravidla se jedná o plnohodnotné postele ať už pro jednu osobu či postele manželské. Kvalitní konstrukce s lamelovými rošty a komfortní matrací by měly být samozřejmostí. Manipulace s postelí by díky pružinovým mechanizmům neměla činit potíže ani slabším jedincům. Nespornou výhodou bývají peřiny i polštáře, připnuté popruhem s rychlospojkou k posteli a odpadá tak opakované zastlání a rozestlání.

Vyvýšené postele

Vyvýšená postel je pro mnoho lidí neznámým pojmem, ti, kteří jí však mají, oceňují její vynikající přednosti. Úspora místa v tomto případě nespočívá v samotné posteli, ale v úložném prostoru. Jedná se v podstatě o klasickou postel, která je však podstatně vyšší. Podívejme se na stručný přehled hlavních výhod:

  • chytré využití vysokoobjemového úložného prostoru
  • pohodlné vstávání (zejména při bolestech zad a problémech s klouby)
  • spaní v bezprachové výšce
  • snadné přebalování malých dětí

Palandy

Klasické palandy a jejich výhody v úspoře místa jsou jistě každému známy. V dětských pokojících bývají často spásou především v domácnostech, kde na jeden dětských pokoj připadá více dětí. V dnešní době však nejsou výjimkou palandy rohové či jen patrové postele, přičemž spodní prostor je využíván jako např. pracovní kout. Jistě nebude problematické najít výrobce, který vám palandy zhotoví na míru dle vašeho přání a zajistí jejich odbornou instalaci.

Pozor na prach a nezdravý vzduch!

Jak už bývá zvykem, většina sebelepších záležitostí nese vždy alespoň minimální nevýhody, samozřejmě je tomu tak i u paland a vysouvacích postelí. Není neznámo, že ve vysokých polohách místností se hromadí nezdravý vzduch a naopak v těsných blízkostech nad zemí bývá příliš prašno. V tomto ohledu se jeví jako nejlepší řešení pořízení vyvýšených postelí.

Stanislav Pecho


3.8.2023 • Archiv článkůPraktické rady »