Jak vydělávat více přes Airbnb? Dodržujte těchto 7 pravidel

Máte ve svém okolí někoho, kdo vydělává spoustu peněz přes Airbnb, zatímco váš výdělek z krátkodobého pronájmu vypadá jako lepší kapesné? Možná jste jen podcenili fakt, že superhostitelé to mají mnohem jednodušší. Peníze se jim přesto nehrnou samy od sebe, musí si je zasloužit tím, že se příkladně chovají ke svým hostům a nabízí vysoký standard.

Airbnb to sice vysloveně neříká, ale perfektní hostitelé zkrátka vydělávají více. Ale abychom jen neteoretizovali, společně s odborníky na správu Airbnb z Let Me Inn jsme připravili 7 skvělých tipů, jak vydělat mnohem více a získat vynikající reputaci.

1. Buďte upřímní a upozorněte na nedostatky

Lež má krátké nohy a na Airbnb ještě kratší. Jakmile zatajíte důležité skutečnosti, nebo ještě hůř – poskytnete hostům lživé informace (například nalákáte osobu s tělesným postižením na bezbariérový vstup, ačkoliv musí překonat spoustu schodů…), odrazí se to na vašem hodnocení a o titulu superhostitele si budete moct nechat jen zdát.

Let Me Inn

2. Buďte flexibilní ohledně přihlášení a odhlášení

Letadlo se může opozdit – hosté by proto měli mít jistotu, že je ubytujete kdykoliv. Pokud není ve vašich možnostech předat klíče osobně, využijte zakódovanou schránku, případně poproste ochotné sousedy. Vše se dá nějak vyřešit.

3. Dejte šanci nováčkům

Noví uživatelé Airbnb jsou v nevýhodě – mnoho hostitelů je odmítne ubytovat. Vy si vzpomeňte na své těžké začátky, když jste nabízeli pronájem bez jakéhokoliv hodnocení. Dejte jim šanci, ale pro jistotu je předem trochu vyzpovídejte a zeptejte se, co je přivádí do vašehoměsta.

Let Me Inn

4. Vždy udělejte něco navíc

Když hostům zapůjčíte svou permanentku do fitka, případně je ráno přivítáte voňavou kávou, téměř jistě to ocení a nezapomenou zmínit v recenzi. A až vás někdo požádá o prkýnko na žehlení, sežeňte ho. Co na tom, že jste ho neměli na seznamu vybavení, bude se vám hodit do budoucna.

5. Zeptejte se na oblíbené potraviny

Hosty znavené po dlouhé cestě potěšíte chutným jídlem, které jim dodá energii a vykouzlí úsměv na rtech. Navíc jim můžete v lednici nechat základní potraviny pro další den. Předem se však nezapomeňte zeptat, co jim (ne)chutná.

6. Napište jednoduchý tahák s obsluhou přístrojů

Vy se u sebe doma vyznáte a znáte funkce všech spotřebičů nazpaměť. Ale hosté by mohli tápat a v horším případě raději příslušenství nevyužívat. Když jim napíšete na papír základní postupy, ušetříte jim čas a zpříjemníte pobyt.

Let Me Inn

7. Přivítejte hosty s otevřenou náručí

Pokud je to možné, buďte při předávání klíčů osobně přítomni. Hosté jsou po náročné cestě unavení a mohou potřebovat něco speciálního. Nemáte-li na to čas, obraťte se na profesionály a domluvte se s nimi na správě krátkodobého pronájmu – zahrnuje vše od optimalizace profilu na Airbnb přes osobní přivítání až po údržbu bytu. Cena správy krátkodobého pronájmu není vysoká a vyděláte mnohem více, než na kolik vás vyjde.


4.3.2019 • Archiv článkůKomerční sdělení »