Jak jdou dohromady laminátové plovoucí podlahy a vytápění?

Rozhodli jste se pro podlahové vytápění? Děláte dobře, protože díky němu zvýšíte tepelný komfort bydlení, zajistíte rovnoměrné šíření tepla a pravděpodobně i ušetříte určitou část nákladů za vytápění. Ale jak si systém rozumí s laminátovou podlahou?

Kvalitní podlaha je základ

Laminátové podlahy jsou podle odborníků ještě o něco lepší než podlahy dřevěné, a to z důvodu efektivnějšího přenosu tepla. V podstatě zde nejsou žádná technická omezení, což se o dřevěných podlahách tvrdit nedá.

Chcete-li však být s podlahovým vytápěním spokojeni, neměli byste na laminu šetřit. Investice do kvalitní laminátové plovoucí podlahy se vám vrátí v podobě naprosto bezproblémového používání. Od nejlevnějších laminátových podlah logicky nemůžete čekat stabilitu, pevné spáry a další požadované vlastnosti.

Podlahové vytápění

Jak lamino položit?

Laminátové podlahy patří k oblíbenějším typům podlah a v nabídce obvykle narazíte na několik různých variant. K dostání jsou podlahy třívrstvé, dvouvrstvé, jež jsou i nejprodávanější plovoucí podlahy. Podle odborníků je ale pro podlahové vytápění z hlediska vedení tepla lepší pevná fixace k podkladu. Výhodou plovoucího řešení je možnost rychlého rozebrání, což se hodí vždy, když je zapotřebí část krytiny vyměnit, případně opravit systém vytápění.

Podlahové vytápění

Nezapomeňte na fólie

Před pokládkou laminátové plovoucí podlahy nezapomeňte na kontrolu vlhkosti a dle protokolu proveďte kontrolu ohřevu. Důležitým krokem je položení PE fólie a vhodně zvolené izolace proti kročejovému hluku. Ideálními materiály jsou filc či kaučuk, tedy materiály s vysokou hustotou. Tloušťka fólii se pohybuje mezi 3 až 8 mm.

Pokud si s výběrem a pokládkou laminátové podlahy nevíte rady, raději se obraťte na profesionály z řemeslnického cechu Ekomplex. Zkušení podlaháři vám doporučí vhodný typ, který si bude rozumět s podlahovým vytápěním. Spolupráce s odborníky vám ušetří spoustu času, nervů a pravděpodobně i peněz.


9.10.2017 • Archiv článkůKomerční sdělení »