Čtyři typy majetkového pojištění, které se budou hodit i vám

Bez ohledu na to, jaký je váš pohled na rozsáhlá portfolia produktů českých pojišťoven, vám mohou následující čtyři typy majetkového pojištění přijít vhod. S ohledem na přijatelné pojistné jsou vhodné pro každého, kdo se nechce spoléhat na štěstí a náhodu. Aneb nikdy nevíte, kdy se něco přihodí právě vám – a v takových chvílích je finanční kompenzace nejlepší náplastí na bolístku.

1) Pojištění domácnosti a nemovitosti

Myslíte si, že vaše domácnost za to nestojí, protože doma nemáte nic drahého? Přesto si vezměte tužku a papír a sepište si pod sebe hodnoty jednotlivého vybavení. Když položky sečtete, dojdete k závěru, že to s vaším majetkem, není tak zlé. A teď si představte, že by vaše bydlení lehlo popelem a museli byste si vše koupit znovu… I kdybyste měli odpovídající finanční rezervu, byla by velká škoda o ni takto přijít. Přitom si stačí sjednat odpovídající majetkové pojištění, tedy pojištění nemovitosti a domácnosti.

Ergo.cz

2) Pojištění odpovědnosti

K čemu slouží pojištění odpovědnosti? Třeba když zapomenete otočit kohoutkem a vytopíte sousedy. Anebo když vaše děti na dovolené rozbijí luxusní křišťálový lustr v pětihvězdičkovém hotelu… Situací, kdy „pojistka na blbost“ přijde vhod, je nespočet. A protože stojí pár korun, není důvod si ji nesjednat.

3) Pojištění nahodilého poškození

Drahá elektronika má tendenci padat na tvrdou zem. Jeden neopatrný pohyb při vytírání podlahy a zánovní televizor za třicet tisíc je na maděru… Klasická záruka je samozřejmě k ničemu, ovšem existuje speciální pojistka – pojištění nahodilého poškození. Může se vám hodit také v momentě, kdy vám z ruky vypadne drahý smartphone, fotoaparát apod.

Ergo.cz

4) Pojištění prodloužené záruky

Spotřebiče se obvykle kazí bezprostředně po uplynutí standardní dvouleté záruky – jistě to znáte z vlastní zkušenosti. Někdy se tak stane třeba jen měsíc či dva po termínu, kdy ještě bylo možné uplatnit záruku. Kéž by byla delší… Sjednejte si pojištění prodloužené záruky a bude trvat až o 36 měsíců déle.


1.4.2019 • Archiv článkůKomerční sdělení »