Co byste měli vědět o údržbě interiérových dveří?

Interiérové dveře jsou nedílnou součástí bydlení. Výběr nepodceňujte, protože zásadně ovlivňují celkovou estetickou úroveň. Na druhou stranu berte v úvahu i způsob budoucí údržby. Chcete-li, aby dveře zůstaly jako nové, zohledněte vlastnosti jednotlivých materiálů. Prozradíme vám, jak se o interiérové dveře správně starat a prodloužit tak jejich životnost!

Ze skleněných dveří nemusíte mít strach

Chováte vřelý vztah k moderním materiálům a zalíbily se vám skleněné interiérové dveře? Pokud vás od nich odrazovala představa, že se o ně lehce opřete a výplň se rozbije, odhoďte obavy stranou. Tvrzené sklo je naprosto bezpečné. Vyrábí se kalením a jeho mechanická i teplotní odolnost je velmi vysoká. Co se týče čištění, vystačíte si s mokrým hadříkem a běžným přípravkem na čištění skla.

Oknoplastik

Dřevo si příliš nerozumí s vodou

Přítomnost dřeva je v dnešní době vskutku žádoucí a pravdou je, že interiérové dveře z přírodního masivu vypadají skvěle. Daní za vizuální přitažlivost je nutnost pravidelné péče. Snažte se vyhnout vodě a raději používejte speciální přípravky na dřevo. Velkou výhodou dřevěných dveří je možnost budoucích oprav a renovace.

Oknoplastik

Dřevotřísce mokrý hadr nevadí

Máte omezený rozpočet a nemůžete si dovolit investovat do dražších dřevěných dveří? Skvělou službu vám udělají i levné interiérové dveře z dřevotřísky s povrchem z lamina. Díky tomu lze dveře čistit i vlhkým hadříkem, aniž by došlo k nežádoucímu průniku vody do dřevotřísky. Ovšem pozor – spíše než dveře s dutinou zvolte plnou dřevotřískovou desku, která je odolnější a lépe izoluje.

Oknoplastik

Kolejnice posuvných dveří pravidelně vysávejte

Pořídíte-li si posuvné interiérové dveře, nezapomeňte na pravidelnou údržbu kolejnic. Usazuje se v nich prach a další nečistoty, které mohou snížit plynulost manipulace s dveřmi a zapříčinit rychlejší opotřebení systému.


11.10.2016 • Archiv článkůKomerční sdělení »