Bytové doplňky dodají vašemu bydlení správný nádech

Moderní a bezpečné ohniště Skleněné dekorace Svíčka Rohožka - jezevčík Samolepící zrdcadlová folie

Při zařizování našeho bydlení je prvotním cílem mít byt či dům útulný a vzhledově příjemný. Této skutečnosti bychom těžko dosáhli bez moderních bytových doplňků, které náš byt zbaví nudnosti a způsobí příjemné pocity při jeho obývání.

Skleněná dekorace

Důležitou vlastností skla je propustnost světla, čehož je možné při aranžování skleněných předmětů velice dobře využít. Jedním z míst, které se pro vystavení skla přímo nabízí, je okenní parapet. Zde může být umístěna sbírka váz, ať již s květinami či bez nich. Pěknou iluzi vytvoří sklo postavené na skle. Pro tento druh aranžmá jsou vhodné skříňky se skleněnými policemi a stolky se skleněnými deskami. Aby sklo vypadalo působivě, musí být vhodně osvětlené. Nejlepším řešením je umístění zdroje světla na stropě, nebo přímo do skříňky s vystavenými předměty. Skleněné dekorace mají však i své nevýhody - je na nich vidět každá nečistota, což může veškerý estetický dojem pokazit! Proto je častá údržba skleněných předmětů nezbytná.

Samozřejmě, že nejen pomocí skla je možné docílit zajímavých designových kreací. Ať už to jsou různé dekorace na zeď, svíčky, fotorámečky či obrázky, vhodným a střízlivým umístěním dokážete celý interiér vyšperkovat. Vhodnou inspiraci pro volbu dekorace naleznete zde. Při zavěšování dekorací na zeď je nezbytné mít na paměti několik základních pravidel. V první řadě, pokud zavěšujeme obraz, tak by neměl být příliš vysoko a důležitým faktorem je také volba stěny, kde bude viset. Na prázdné stěně bude vypadat osamoceně - ztraceně. Pokud jej zavěsíme nad stolek, sedací soupravu nebo jakýkoliv jiný kus nábytku, bude obraz vizuálně "zakotven". Vhodnou dekorací jsou skupinky obrázků. V tomto případě je potřeba mít na mysli, že obrázky by měly být tématicky shodné a měly by mít společné alespoň některé dekorativní prvky, např. rámečky a u fotografií barevné pozadí. Jako skupinka obrázků se nabízí například malá rodinná galerie.

Praktické doplňky

Při volbě bytových doplňků, je ale také možné skloubit design s praktickým využitím. Proč si pořizovat obyčejnou rohožku, když v ní můžete mít zakomponovanou nějakou zábavnou siluetu.....třeba jezevčíka? Vaši vlastní kreativitu můžete uplatnit např. použitím samolepící zrcadlové folie.


3.10.2016 • Archiv článkůKomerční sdělení »